sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Repere importante in evoluţia internetului










Ceea ce am scris in postare anterioară se poate rezuma prin prezentarea mai multor repere cronologice foarte importante din evoluţia internetului .
În primul rând, nu putem trece cu vederea expedierea primului e-mail care s-a realizat în 1971 de către IT-istul Ray Tomlinson.


















Apoi, 1 ianuarie 1983, dată foarte importantă pentru apariţia internetului. ARPAnet semnează protocolul prin care acceptă ca sistemul TCP/IP să fie standard.
Primul "www" ( world wide web) apare in 1989 iar inventatorul este Tim Berners.

Studenţii de la celebra MIT (Massachusetts Institute of Technology) au avut o ideea inovatoare si au mărit importanţa internetului prin redactarea primului ziar online The Tech, în 1993. Tot in 1993 este lansată prima staţie radio.


În 1994 apare precursorul motorului de căutare Google şi anume WebCrawler. Un an mai târziu, apare unu site ce astăzi este un "colos" si anume E-Bay.
După 25 de ani de la expedierea primului e-mail, apare şi un serviciu de mail foarte puternic, Hotmail.


Anul 1998 a adus poate unul din cele mai utilizate site-uri de pe Pământ, la ora actuala, Google. În anul 2001, apare "duşmanul" profesorilor si " aliatul" elevilor, Wikipedia, cu peste 1 milion de accesări zilnice.


Şi, desigur, trebuie menţionată si apariţia, celui mai vizionat site din lume, Youtube.com. in anul 2005.



Surse:

1). http://tisport.blogspot.com/2009/03/20-de-ani-de-la-aparitia-internetului.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu